Klein geluk met een website

Als familieleden een eigen bedrijf beginnen kunnen ze natuurlijk aankloppen bij mij aankloppen voor de realisatie van een website. Als je tegelijk familie bent van een ontwerper heb je het wel erg goed getroffen. Kunnen we het geluk noemen? We hebben het in ieder geval in deze website proberen te gieten, zodat het verder uitgedragen kan worden naar alle klanten van de coach die er mee aan de slag kan. (meer…)

Een beetje geluk

van de ontwerper

en website bouwer

Stille kracht achter opknapbeurt voor een website

Je hebt ’t druk zat, genoeg werk van de goede soort en hoeft daar geen enorme marketinginspanningen voor te doen. Je hebt wel een website, maar doet daar eigenlijk niet zo veel mee. Potentiele klanten gebruiken het hooguit om nog eens wat over je diensten na te lezen of je contactgegevens op te zoeken. Dan is het wel fijn als de website er verzorgd uitziet. Daarom deed ik een opknapbeurt voor een website, die door een ander jaren eerder gebouwd was op basis van een aangekocht thema.

Stille kracht

achter een verzorgde site

Groot onderhoud voor WordPress website

Als een website al jaren niet technisch onderhouden is, kan groot onderhoud nodig zijn om te voorkomen dat de website compleet afgeschreven moet worden. Dat was in deze casus het geval. Een aangeschaft thema was vele versies verder, maar die updates waren nooit verwerkt in de installatie. Bovendien zou een update allerlei maatwerk overschrijven. Daarbij moesten plugins en de WordPress core worden geupdate. Allemaal ingrediënten voor een complexe situatie.

Updaten van een aangeschaft thema

WordPress thema’s kunnen online worden aangeschaft. Vaak zijn dit thema’s voor grote doelgroepen, die daarom goedkoop aangeboden kunnen worden. De support is vaak minimaal – zeker na jaren, maar er kunnen nog altijd regelmatig updates uitkomen. Die moeten worden verwerkt.

Maatwerk aanpassingen voor thema’s moeten daarom gescheiden worden van het hoofdthema. Zo kunnen updates worden verwerkt zonder dat het maatwerk verloren gaat. Het kan nodig zijn om het maatwerk compatibel te maken met de wijzigingen aan het hoofdthema. Het scheiden van de code, inventariseren van de wijzigingen en de werkzaamheden voor compatibiliteit zijn allemaal aan bod gekomen bij deze opdracht.

Zo draait de website al jaren op dezelfde basis en kan de grote hoeveelheid aan ingevoerde gegevens behouden blijven.

Inzet van specialistische tools

om een complex proces

overzichtelijk te houden

Versiebeheer en compatibiliteitsissues

Door inzet van versiebeheer kon zelfs jaren na de integratie van maatwerk oplossingen in het hoofdthema nog onderscheid gemaakt worden tussen de originele code en de toevoegingen van de voorgaande webdeveloper. De wijzigingen zijn onttrokken aan het hoofdthema en verwerkt in een child-theme.

Daarna kon een update van het hoofdthema worden getest. Verschillende onderdelen van het maatwerk in het child-theme zijn herschreven om compatibiliteit met het hoofdthema te herstellen. Ook het updaten van plugins is daarbij aan bod gekomen en de juiste werking telkens gecontroleerd. Jaren verder gebeurt het nog steeds met regelmaat dat grote wijzigingen vanuit het hoofdthema nieuw maatwerk vereisen in het child-theme. Dat wordt telkens mogelijk gemaakt.

Bloksgewijs bouwen in WordPress

Een landingspagina gerealiseerd met vervolgpagina’s voor een snelle online product-launch, opgebouwd uit blokken voor hergebruik op verschillende pagina’s. Op basis van maatwerk ontwerp en voorzien van subtiele animaties die de aandacht van de gebruiker trekken tijdens het navigeren door de website.

Snel en slim

bouwen met blokken

Vakwerk voor de vakman

Een website gerealiseerd met oog voor detail en zorg voor de werking. Opvallende vormen verfraaien de verschillende secties, die dynamisch kunnen worden ingevuld en gesorteerd om veel verschillende pagina’s te kunnen creëren. De vormgeving blijft altijd gewaarborgd, ook met de mogelijke aanpassingen aan de inhoud van pagina’s.  Een speciaal template zorgt dat de mooiste projecten in de ruimte op een volledig scherm kunnen schitteren.

Zodat de mooiste projecten

kunnen schitteren

Elegante website voor real estate

Met een interessante animatie aan de basis, springt deze website eruit in de real estate markt. Om stijl en functie samen te laten gaan werd een bestaand script op maat gemaakt voor de toepassing. Daarbij is alle content netjes en overzichtelijk te beheren in WordPress. Strak en helemaal naar wens van opdrachtgever Presis.nl, ontwerper en klant.

Mooi én functioneel

Veel flitsende animaties schieten hun doel voorbij. Kritisch keek ik daarom of bestaande scripts niet die tekortkoming hadden. Om aan te sluiten bij de wens van de ontwerper herschreef ik daarom delen van een bestaand script, om het precies te laten doen wat we wilden.

Elegant en praktisch

Contentbeheer voor deze vloeiende website werkt net zo praktisch als bij elke andere. Er kan makkelijk inhoud worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Aan de voorkant blijft alles strak. Over de vormgeving hoeft de beheerder zich zo geen zorgen meer te maken.

Doeltreffende site voor dorpscafé

Het dorpscafé, dat kent iedereen. Een uitgebreide website is dan wellicht gewoon niet nodig. Maar een enkele pagina die goed kan worden beheerd kan op een vriendelijke manier toch een hoop informatie ontsluiten, en de redder in nood zijn in tijden van crisis.

Doeltreffend eenvoudig

Een enkele eenvoudige pagina wordt met doeltreffende mogelijkheden om de inhoud te beheren en dankzij slimme integratie van social media mooi dynamisch. De site gaat zo niet aan haar doel voorbij en biedt een mooie online entree.

Van eetcafé

tot bezorgservice

Ook tijdens crisis

Een afhaalmenu was snel toegevoegd en werd nog sneller populair, tijdens de coronacrisis. Daar hoefde geen webontwikkelaar meer aan te pas te komen. Het bewijst hoe fijn het is om een eenvoudige website te hebben die goed beheerd kan worden.

Strakke site voor stichting

Vlak voor de open monumentendag werd deze site in enkele dagen voorzien van een nieuw jasje. Daarbij werd gebruik gemaakt van moderne mogelijkheden om beeld beter te laten spreken. Zo stond er snel een strakke website die direct onder veel ogen kwam. Dat viel in de smaak bij opdrachtgever, ontwerper en bezoeker.

Strakke site

Groot beeld, moderne typografie, de mogelijkheid om alle inhoud makkelijk te beheren en behoud van de huidige content in de site, dat zijn pijlers voor snelle realisatie van een strakke site. Achter de schermen hoeven alleen het verhaal en de plaatjes worden ingevoerd. Ontwerp en functie zijn vastgelegd naar eis van de ontwerper. Dat maakt deze site mooi toekomstbestendig.

Kan dat dit weekend

nog live gaan?

Snel opgeleverd

Kan dat dit weekend nog af? Soms loopt het zo, dat budgetten of voorbereidingen kort voor het moment supreme pas de mogelijkheid bieden om met de realisatie van een website te beginnen. Gewoonlijk geen probleem, dan krijgt dat prioriteit, om vlot en zonder verlies van kwaliteit op tijd iets moois neer te zetten.

Robuuste site voor bouwbedrijf

Zonder precies het eindresultaat in vorm en functie voor ogen te hebben, besloot de opdrachtgever voor deze site direct na een korte ontwerpfase aan te vangen met realisatie. Dat leidde tot een gestaag iteratief proces waarin de site telkens een beetje werd uitgebreid. Het toevoegen van elementen in ontwerp, realisatie en met content gebeurde zo gefaseerd. De nieuwe site kon op elk moment live en dat kwam onverwacht heel goed uit.

Iteratief proces

Ontwerp, ontwikkeling en oplevering volgden elkaar op in een iteratief proces waarin de opdrachtgever de touwtjes in handen hield. Zo kon hij naar wens sturen en toevoegingen doen, testen en content invoeren. Zo stond tijdens het gehele proces een site klaar die elk moment live kon.

Telkens toevoegingen

omdat de bouw nooit stilstaat

Elk moment live

Met de nieuwe site achter de hand was de keuze voor livegang snel gemaakt, toen de coronacrisis vroeg om snel schakelen. Wetende dat alle functionaliteiten al uitvoerig waren bekeken, kon met een gerust hart tot publicatie worden overgegaan. Zo kon het bouwbedrijf zich blijven concentreren op en goed presenteren aan haar klanten.

WordPress updates

WordPress updates moeten structureel en regelmatig worden uitgevoerd. Daarbij hielp ik een bedrijf met 5 sterren in de Emerce top 100, middelkleine bedrijven die WordPress sites aanbieden, en ontwerpers van WordPress sites die realisatie en beheer uitbesteden. Zo heb ik mijn meters gemaakt als het gaat om het goed inschatten van risico’s van verouderde versie van de WordPress core en plugins, de kans op compatibiliteitsproblemen bij updates en en het preventief oplossen van beveiligingsproblemen door het tijdig installeren van WordPress updates. Dat doe ik niet zonder grondig testen en zo wél met garantie van een probleemloze livegang van updates. Dat geeft zekerheid en is goedkoper dan het herstel bij hacks.

Vermijd downtime

Elke WordPress site komt met de functionaliteiten om de WordPress en plugins te updaten via het beheerscherm. Dat kunnen beheerders van de site simpelweg aanklikken om de site te updaten.Wat gebeurt er als een update niet samengaat met bijvoorbeeld een thema op maat? De site gaat offline. Er is geen snelle weg terug. Herstel moet ad hoc worden uitbesteed.

Help, mijn klant

doet updates

Een zorg minder

Updates van WordPress uitbesteden geeft je een zorg minder. Door WordPress updates op een kopie van de website te testen, kunnen compatibiliteitsproblemen hersteld worden vóór livegang. Mijn ervaring stelt mij in staat om zulke problemen vlot op te lossen, zodat updates tijdig kunnen worden livegezet. Indien gewenst eenmalig, maar bij voorkeur periodiek.

Website voor restaurant

Een website voor een restaurant die er letterlijk uitspringt, door een parallax effect. Een subtiele animatie maakt deze site sprekend. Tijdens het scrollen wordt door een verschil in snelheid de content van de website met de achtergrondbeelden in perspectief geplaatst. Dat werkt gewoon volledig responsive zodat ook mobiele gebruikers gebruik kunnen maken van de doeltreffende functionaliteiten voor bezoekers van het restaurant, zoals telefonisch of online reserveren.

Subtiele animaties

Aankleding speelt ook online een belangrijke rol. Voor een restaurant dat nadruk legt op de presentatie, is de eerste indruk daarom belangrijk. Pakkende beelden spelen een belangrijke rol maar subtiele animaties maken de look & feel écht af.

Subtiele animaties

en sprekende beelden

Volledig responsive

Natuurlijk past de site zich visueel aan naar gelang de schermgrootte van de bezoeker varieert. Maar ook de belangrijkste acties hebben een prominente plek om reserveren makkelijk te maken, ook als je al onderweg bent.

Website voor kerk

Van een nieuwsoverzicht, tot een agenda met de komende kerkdiensten en een prekenarchief met audiospeler, in deze website voor een kerk zitten heel wat handige functionaliteiten om de kerkdiensten te delen met de bezoekers. Alles op het bekende CMS WordPress.

Verzorgde site voor kerk

In een fris ontwerp dat past bij de gemeente en een op maat gerealiseerd responsive WordPress thema kan de kerk haar diensten beter delen met de kerkleden. Alles aangedreven door het bekende WordPress CMS laat de kerkleiding eenvoudig contentbeheer toe.

Handige functionaliteiten

voor een kerk website

Audiospeler voor preken

Een eenvoudige audiospeler voor preken, die geluidsbestanden kan streamen van elk platform (bijv. Dropbox, of WordPress zelf) laat gemeenteleden preken thuis terugluisteren. Preken kunnen eenvoudig worden toegevoegd via WordPress.

Website voor een coach

Overtuigen is cruciaal voor een coach. Dat wordt bewerkstelligd met een mooie website. Het verhaal van de coach kan daarin helder worden uiteengezet. Achter de schermen kunnen blogs, pagina’s en zelfs complete subsites worden toegevoegd.

Pagina’s en blogs

Coaching vraagt om diepgang. Met pagina’s en blogs kan praktisch oneindig informatie worden toegevoegd aan de website, zonder het overzicht te verliezen. Die informatie wordt vanzelf netjes gepresenteerd, op apparaten met allerlei formaten, met mooie details in het ontwerp.

Ruimte voor

overtuigende informatie

Niche sites in multisite

Voor behandelmethoden die een op zichzelf weer een wereld apart vormen kan gekozen worden om subsites in te richten in een WordPress multisite omgeving. Daarmee blijft de presentatie consistent, het onderhoud laag en worden de mogelijkheden nóg groter.

Website voor verloskundige

De keuze voor een website kan een hele bevalling zijn. Voor een verloskundige met een praktijk heb je veel informatie die je wilt delen met klanten en potentiële klanten. Hoe moet dat allemaal online? Daarvoor realiseerde ik een oplossing, met een overzichtelijke site waarop iemand die zwanger is, zich eindeloos kan inlezen.

Snel contact

Bij een keuze voor een verloskundige heb je het liefst even contact. Je wilt graag snel weten wat je kan verwachten. Die informatie is prominent geplaatst met behulp van widgets in een sidebar. En dat is met WordPress ook makkelijk te beheren.

Een mooie website

voor alle schermen

Diepgaande informatie

Bij elke eerste zwangerschap is er natuurlijk heel veel te vertellen. Een site van een verloskundige met goede informatie helpt en overtuigt. Die informatie is overzichtelijk gestructureerd door één voor één onderwerpen aan te reiken aan de bezoeker.

Website voor interieurarchitect

Natuurlijk is iedereen kritisch op het design van een website op maat. Maar architecten zijn dat nog nét een beetje meer. Dat een website een smaakvol ontwerp krijgt staat dan voorop, maar niet minder belangrijk is dat de website goed werkt. Daarom maakte ik deze website voor een interieurarchitect.

Responsiveness

Webdesign is een vak apart. Nadat kleur en vorm zijn toegepast op functionaliteiten moet het geheel worden ingepast op allerlei verschillende schermgroottes. Daar komen een goede webdesigner en webdeveloper tot hun recht.

Mooi én

functioneel

Tot in de details

In aanvulling wordt de realisatie van de website tot in de puntjes verzorgd met elegante animaties en een beheersysteem op maat. Subtiele beweging op de pagina’s geeft een site een professionele uitstraling en een goed beheersysteem helpt je om dat vast te houden.

Herontwerp en realisatie website

Voor het ontwerp en de functionaliteit van een bestaande website is ooit met zorg gekozen. Vernieuwingen in de technologie van het internet kunnen echter vragen om een update van de website. Ook de veranderende smaak voor wat mooi is kan aanzetten tot een herontwerp van de website. Ik realiseer de uitwerking in WordPress en gaf een verouderd thema op maat een tweede leven.

Update voor maatwerk WordPress

Een update voor een maatwerk WordPress site vraagt om zorgvuldig werk, waarbij een nieuwe stijl wordt toegepast met behoud en soms ook uitbreiding van bestaande functionaliteiten. Stapsgewijs werden templates opnieuw uitgewerkt. Functionaliteiten werden modulair toegevoegd.

Geactualiseerd ontwerp

voor alle moderne apparaten

Responsive redesign

Verouderde sites zijn soms beperkt geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, terwijl voor een nieuwe site responsiveness vanzelfsprekend is. Wat als de oude site wel bevalt, maar niet werkt op mobiele apparaten? Dan werk ik dat uit in een responsive redesign met het beste van beide werelden.

Aantrekkelijke online positionering

Concreet en zonder veel afleiding laat deze website voor een aanbieder van bedrijfskleding zich van haar mooiste kant zien. Subtiele animaties en social proof nodigen de bezoekers uit om verder te kijken op één van de webshops, of persoonlijk contact op te nemen op kennis te maken.

Online positionering

Visueel sterk, met plek voor het verhaal, dat biedt een strak ontworpen webdesign met pixelprecieze uitwerking in PHP, HTML/CSS en JavaScript. Daar worden de ontwerper, zijn klant én de eindgebruiker blij van.

Online positionering

op maat gemaakt

Op maat gemaakt

Een WordPress site met een backend die is afgestemd op het design geeft gelegenheid om te variëren met design elementen, met de zekerheid dat alles op elkaar aansluit. Dat is een website op maat gemaakt.

Betaalbare site voor een kleine club

I want to ride my bicycle. Een club die haar doel zo helder kan stellen kan met een eenvoudige betaalbare site een heleboel bereiken. Met behapbare wensen is het niet nodig om te bezuinigen op de kwaliteit van de site. Zo is dit een betaalbare site voor een kleine club geworden die uitstraling geeft én prettig werkt achter de schermen, met een WordPress installatie die ingericht is op maat. (meer…)

Betaalbare site voor een kleine club

Duidelijke wensen

Een brainstorm voor een eigen website; vanuit een groep mensen kunnen uitgebreide wensen komen als er eenmaal wordt nagedacht over een website voor de club of vereniging. Voor een betaalbare website voor een club is de kunst om het klein te houden.

Betaalbare site voor een kleine club

Goedkoop zonder

dat van duurkoop

Met alles erop en eraan

Op de werkelijke wensen wordt niet bezuinigd. Een inschrijfformulier, Instagram feed, robuust CMS en een volledige responsive frontend; daarin zie je het verschil tussen betaalbaar en goedkoop. Voor een gepaste prijs kan er een hoop gedaan worden!

Overzichtelijke website

Overzicht voor inzicht, dat geeft deze duidelijke WordPress website, zowel aan de presentatie-zijde als aan de beheerskant van de site. Het beheersysteem is ingericht voor eenvoudige controle over de inhoud. Daaronder valt ook het naar eigen inzicht aanvullen van informatie in extra pagina’s, bijvoorbeeld voor zoekmachineoptimalisatie.

overzichtelijke website

Overzichtelijke opzet

Zowel voor de bezoeker als de beheerder is bij de realisatie van deze website opgelet. Zo heeft deze website bijvoorbeeld een duidelijk menu dat niet uit het scherm verdwijnt bij scrollen. Inrichting van het CMS stelt de beheerder in staat om onbeperkt informatie toe te voegen of naar wens aan te passen.

Een duidelijke

overzichtelijke website

Website voor alle apparaten

Vanzelfsprekend is de site toegankelijk op alle apparaten. Voor kleine schermen is de beschikbare ruimte in overweging genomen en wordt de weergave aangepast. Zo kan iedereen de site makkelijk de site gebruiken, ongeacht het apparaat waarmee dat wordt gedaan. Handig als iemand onderweg nog even snel wat wil opzoeken.

Website voor etaleur

Is een website niet een soort online etalage? Je kan je neus in ieder geval tegen je scherm drukken voor deze website, een eenvoudige maar doeltreffende website voor een etaleur. Op basis van WordPress, met volledige controle over de inhoud door alle onderdelen van een pagina onafhankelijk van elkaar herbruikbaar te maken. Pagina’s kunnen naar hartelust worden aangevuld voor verdere presentatie van het eigen bedrijf en voor zoekmachineoptimalisatie voor de website. (meer…)

Controle over de presentatie

Op basis van het WordPress CMS zijn extra velden afgestemd op het design van de website. Daarmee krijgt de beheerder fijne controle over de inhoud van de presentatie. Secties van de site kunnen herhaald worden met andere inhoud. Hieronder valt ook de Instagram slider met foto’s van het eigen Instagram profiel.

Inrichting van een

website voor etaleur

Responsive website voor etaleur

Van grote tot kleine schermen, wie op details let ziet telkens een pixel-precieze presentatie. Van mobiel tot en met desktop is het ontwerp afgestemd op de beschikbare ruimte. Informatie wordt zo altijd netjes getoond, ongeacht het apparaat van de bezoeker. Van de beheerder vereist het geen extra werk.

Leuke activiteit voor open dag scholen

Een leuke activiteit voor een school die zijn moderne kant wilt laten zien. Dat is het uitgangspunt van een mobile game waarin een quiz is verpakt. De quiz leidt bezoekers van de open dag door de school aan de hand van een serie vragen. Elk antwoord levert een letter op, waarmee de deelnemer een woord kan maken. Dit kan worden ingezonden voor deelname. Er worden gebruikersgegevens verzameld voor de uitreiking van een prijs.

Leuke activiteit voor open dag

Veel potentiële toekomstige leerlingen bezoeken op één dag meerdere open dagen van verschillende scholen. De betrokkenheid kan dan laag zijn. Met een leuke activiteit voor de open dag, zoals deze moderne digitale quiz, betrek je de bezoekers meer bij de mogelijkheden op de school. Ze blijven langer rondkijken en het bezoeker blijft beter hangen. Bovendien maak je iemand blij met een welverdiende prijs!

Online mobiele game

als leuke activiteit voor open dag

Online mobiele game

Bezoekers van de open dag kunnen hun eigen mobiele telefoon gebruiken voor deelname aan het spel. De game kan via internet worden geopend. Daarbij is rekening gehouden met alle verschillende mobiele apparaten en schermgroottes. Als de internetverbinding even wegvalt, of de pagina wordt ververst, blijft de invoer gewoon behouden. Zo wordt een goede ervaring gerealiseerd.

Moderne website voor scholen

Waar de doelgroep zich hoofdzakelijk via mobiele apparaten van het internet bedient, is het van belang dat een website ook op mobiele apparaten netjes werkt. Daarbij moet informatie overzichtelijk maar ook op een leuke manier gebracht worden om ouders en kinderen bij de school te betrekken. Alles in de nieuwe huisstijl. De website is bovendien makkelijk te beheren via WordPress. Zo is dit de ideale website voor een school. (meer…)

Realisatie van moderne site

Een nieuwe huisstijl vroeg om een nieuwe website. Een moderne site spreekt de doelgroep aan en maakt de informatie goed toegankelijk. Met de nieuwste technieken is de site niet alleen functioneel, maar ook visueel tot in de details uitgewerkt. Subtiele animaties maken de interactie soepel af.

Toegankelijk via

mobiele apparaten

Overal toegankelijk

Met de meest moderne gebruikers als doelgroep; de jeugd, maar daarbij ook de ouders, is het van belang dat de website op alle schermen en apparaten goed werkt. De uitwerking in een responsive website verzekert dit. Bovendien is het met WordPress mogelijk om de informatie altijd up-to-date te houden.

Landingspagina voor een expediteur

Met deze landingspagina voor een expediteur kunnen bezoekers worden overtuigd die op de site terecht komen via de populaire zoekmachines en waardevol zijn als nieuwe klanten. Een concrete manier om een geïnteresseerde bezoeker als klant te winnen is door middel van zo’n landingspagina. Dit type pagina’s is populair omdat het tot meer conversie leidt. Dit wordt gerealiseerd door een pagina naadloos aan te laten sluiten op een advertentie of zoekwoord. De gebruiker hoeft zo minder moeite te doen om zich te oriënteren. In de korte tijd die de bezoeker op de site besteedt, veelal in een onbewaakt ogenblik – onderweg op een mobiel apparaat, kan een landingspagina een bezoeker overtuigen, voordat deze weer is afgeleid.

Gemaakt voor één doel

De tijd van het online visitekaartje is voorbij. Iemand die op zoek is naar de diensten van een expediteur hoeft niet alles van het bedrijf te weten om tot een besluit te komen. Op een landingspagina worden de belangrijkste argumenten makkelijk verteerbaar gepresenteerd en een vervolgstap geboden om tot de aankoop van het product te komen, met zo min mogelijk afleiding en zo duidelijk mogelijke inhoud.

Landingspagina

om snel te overtuigen

Informatie die aanspreekt

Een website met CMS stelt je in staat om een site te vullen met allerlei informatie rondom je bedrijf. Dat is leuk, maar niet echt nuttig als niemand dat leest. Landingspagina’s, zoals de landingspagina voor de expediteur in dit voorbeeld, vermijden dit probleem. Door aan te sluiten op een zoekterm wordt een pagina gemaakt met informatie die aanspreekt, en zo snel overtuigt.

Onepager voor een site met goede conversie

Elk bedrijf heeft uiteindelijk één verhaal: de propositie die tot doel heeft om een verkoop te realiseren. Het toelichten van de propositie en het aanzetten van de klant tot de aankoop kan beginnen op de website, als een bezoeker via zoekmachines daarop belandt. Je wilt dan de klant zo effectief mogelijk naar het verkoopmoment leiden, het moment waarop de interesse wordt omgezet in een aankoop: het conversiepunt. Een onepager is er op ingericht om alle zijwegen die afleiden van dit doel weg te nemen tot er overblijft wat je zoekt: een site met goede conversie. Eén pagina, met één verhaal dat leidt tot één actie, in dit geval telefonisch contact. (meer…)

Gemaakt voor verkoop

Als bedrijf ben je online aanwezig, omdat potentiële klanten zich daar bevinden. Via zoekmachines belanden nieuwe bezoekers op de site. Ze zijn op zoek naar je dienst en de kans is groot dat ze dit in een onbewaakt moment snel proberen te regelen. Een onepager biedt de uitkomst. Eén pagina waarin ontwerp en functie toegespitst zijn op de verkoop.

Eén pagina

die leidt tot één actie

Zonder afleiding

Een site die werkt als een naslagwerk over je complete bedrijf is achterhaald. Want wie verdiept zich in de missie, visie en volledige geschiedenis van je bedrijf alvorens contact op te nemen? Al deze informatie leidt de potentiële klant alleen maar af. In een onepager wordt alles teruggebracht tot één pagina, die gemaakt is voor het doel van de bezoeker.

Landingspagina om een auto te verkopen

Realisatie van een goed ingerichte landingspagina als aanvulling op gewone online advertenties zoals op Marktplaats, om meer informatie te geven aan de twijfelende potentiële koper. Veilingsplatforms zoals Marktplaats geven de gelegenheid om een webadres op te geven. Een mogelijkheid die maar zelden gebruikt wordt, omdat veel verkopers geen specifieke wervende pagina hebben voor het product dat ze aanbieden. In het geval van een auto loont het om dat wél te hebben. Je onderscheid je van de concurrenten en de kosten daarvan zijn klein, in verhouding tot de verkoopprijs van het voertuig. Bovendien krijg je via geavanceerde tracking met Google Analytics meer inzicht in de afwegingen van de geïnteresseerden, waarmee je de advertentie kan verbeteren, de verkoop kan bespoedigen of de verkoopprijs kan beïnvloeden.

Responsive landingspagina

Omdat meer dan de helft van de bezoekers een mobiel apparaat gebruikt om deze site te gebruiken, is het essentieel dat de site op alle schermgroottes goed werkt. De mobile-first responsive opzet garandeert dat juist voor deze grootste gebruikersgroep een goede ervaring is gerealiseerd. Bepaalde functionaliteiten werken daarom anders op een mobiel apparaat dan op een desktop. Bijkomend groot voordeel is, dat een mobiele telefoon uiterst geschikt is voor conversie naar een telefoongesprek.

Precies bijhouden

hoe de site wordt gebruikt

Geavanceerde tracking

Precies weten wat er op de landingspagina gebeurt, is essentieel om zicht te krijgen op de afwegingen van de consument. Met als enige doel om te converteren naar een telefoongesprek, zal bij standaard tracking in Google Analytics een groot deel van de bezoeken worden aangemerkt als een bounce, terwijl dat veel genuanceerde ligt. Door middel van event tracking wordt dit verfijnd en het inzicht vergroot. Een klik, en zelfs hover, op bijvoorbeeld het telefoonnummer wordt zo een meetbare gebeurtenis.

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro, kunnen worden overwogen als de hoeveelheid inzendingen te groot is om handmatig te verwerken, of als complexe stappen nodig zijn om de afhandeling te voltooien. Van beide is sprake in dit geval, waar inschrijvingen voor een sportprogramma moeten worden toegewezen aan fitness coaches bij sportlocaties die zo dicht mogelijk bij het thuisadres van de inschrijver zijn. Formidable Pro wordt gebruikt om de vereiste informatie te verzamelen, die verwerkt wordt via de Formidable API add-on, de WordPress REST API en de Google geocoding API. Geautomatiseerde e-mails worden verzonden om de inschrijving bij de geselecteerde coach te bevestigen, alvorens de contactgegevens tussen coach en inschrijver uit te wisselen. Notificaties worden verzonden als handmatig moet worden ingegrepen in dit proces.

Automatische verwerking

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro verzekert 24/7 reacties op klantverzoeken 24/7. Bovendien wordt de werkdruk die daar anders mee gepaard gaat, sterk teruggedrongen. Alleen in uitzonderingsgevallen is handmatige actie vereist, die geholpen worden door notificaties met precieze instructies. Het verbindingen van APIs verzekert modulariteit in deze software-oplossing, waardoor het geheel beter kan worden onderhouden.

Slimme data verwerking

via APIs

Achter de schermen

Het ingezonden adres in Formidable, wordt omgezet naar een breedtegraad en een lengtegraad coördinaat, die worden gebruikt om een sportlocatie te selecteren uit een lijst in WordPress, die het dichtst bij de klant ligt.  Dit wordt gedaan met de Haversine formule in MySQL. Een coach, die bij deze sportlocatie hoort, wordt geselecteerd en ontvangt een e-mail om de toewijzing te bevestigen. Bij bevestiging worden de contactgegevens automatisch uitgewisseld.

WordPress site op maat voor accountants- en belastingadvieskantoor

Een WordPress site op maat vormt in deze casus de basis voor een site die direct de kern van de zaak naar aanbiedt in een overzichtelijke homepage, maar daarachter nog een rijkheid aan informatie herbergt. Terwijl de belangrijke informatie, zoals adresgegevens en klantenlogin, altijd in beeld blijft, wordt de aandacht getrokken door een uitnodigende pagina met meer informatie over de diensten van de klant. Duidelijke knoppen vormen een call-to-action die elke doelgroep naar een daarop afgestemde pagina leidt. Hier is telkens een concreet conversiepunt in een laagdrempelig contactformulier.

WordPress site op maat

Een website met een toegankelijk CMS dat tóch alle opties biedt om de inhoud van een rijkgevulde site te beheren, dat is de insteek van een WordPress site op maat. De keuze wordt gemaakt om een toekomstbestendige website te realiseren, die alleen en precies doet wat de klant wilt, nu en bij doorontwikkeling in de toekomst.

Rekenen op een

gedegen website

Van visitekaartje tot conversiepunt

Verschillende gebruiksscenario’s worden afgedekt in een goed uitgedachte WordPress site op maat. Bezoekers die de contactinformatie nodig hebben, kunnen deze niet missen. Andere gebruikers worden met de aansprekende inhoud geleid naar gerichte pagina’s met contactformulieren die de leads verzamelen.

Eenvoudige website voor versproducten

Een nieuwe eenvoudige website laten realiseren, biedt kansen om een nieuw design te kiezen. Zo werd de website voor vijf specialisten in versproducten in een nieuw jasje gestoken. Daarbij is oog voor het doel van zo’n website: mensen in de winkel kunnen verwelkomen. Daarom springen vijf blokken in het oog. Elke winkel heeft ruimte voor haar presentatie. De presentaties worden in willekeurige volgorde getoond. Het geheel werkt net zo goed voor mensen die vanuit huis op een desktop informatie zoeken, als voor mensen die onderweg zijn en via hun mobiel meer willen weten.

Een verse look

Op een site die gericht is op conversie naar een fysieke winkel, is al snel teveel afleiding van de kern van de informatie: de productcategorie, het adres en de openingstijden. Onmisbaar knallend beeld is daarom niet uit de lucht gegrepen voor deze site. Het adres is prominent weergeven en er is geen lijst met openingstijden maar een vereenvoudiging: is de winkel nu open? En morgen?

Een verse look

en een moderne website

Eenvoudige moderne website

Een eenvoudige website wil je ook tot in de details kunnen beheren. Ook wil je meer complexiteit in de toekomst niet uitsluiten. Daarom moet de basis goed zijn. Ook voor deze website is een volledig WordPress CMS geïmplementeerd, waarmee de hele inhoud kan worden beheerd. De site is afgestemd op alle apparaten, van mobiel tot desktop en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Responsive website voor bouwbedrijf

Nieuwe sites worden geoptimaliseerd voor apparaten van mobiel tot desktop. Een oude site vernieuwen door het ontwerp te herzien en weer actueel te maken voor het moderne gebruik, is nodig én levert zichtbaar resultaat op. Alle aspecten van de site werden herzien en in een nieuw jasje gestoken. Met deze website kunnen de specialiteiten van het bouwbedrijf goed ontsloten worden. Er wordt slim gebruik gemaakt van het beeldmateriaal van Instagram. Zo kan de ondernemer ook eenvoudig de website actueel houden.

Laten zien wat je kan

Sterk beeldmateriaal en concrete informatie worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd om de kwaliteiten van een bouwbedrijf online te laten zien. Heldere segmenten behandelen de specialiteiten van het bouwbedrijf en geven toegang tot achterliggende specifieke informatie. Dat is handig voor de bezoeker, maar ook goed om de vindbaarheid van een website te verbeteren.

Een mooie website

voor een bouwbedrijf

Werken met goed gereedschap

Een WordPress CMS met integratie van plugins voor zoekmachine optimalisatie voor WordPress, Instagram afbeeldingen op de site en WordPress beveiliging maken dat gewerkt kan worden met goed gereedschap. De beheerder van de website heeft daar weinig werk aan en kan zich zo concentreren op zijn échte werk.

Landingspagina Kleding voor school

Een segment van de doelgroep aanspreken met een specifieke domeinnaam en bijbehorende gerichte boodschap. Dat doe je met een landingspagina. De pagina is het portal waarop één heldere boodschap kan worden gecommuniceerd. In een mooi jasje. Het biedt bovendien ruimte voor een onmisbaar conversiepunt. Potentiële klanten met interesse voor dit kledingconcept voor vakopleidingen kunnen op de landingspagina hun gegevens achterlaten om verder geïnformeerd te worden over het aanbod.

Geen speld tussen te krijgen

Een landingspagina is beperkt in functionaliteiten. Des te meer aandacht is er voor de aankleding en presentatie. Daarom is ook achter deze pagina een WordPress CMS ingericht. De voorkant van de site is voorzien van een iconen set op maat en SVG logo’s. En natuurlijk is de pagina geheel responsive.

Een onmisbaar

conversiepunt

Geen steek laten vallen

Een landingspagina is een goede oplossing voor het verminderen van ruis. Het marktsegment wordt gericht aangesproken en het conversiepunt is niet te missen. Invoer in het contactformulier wordt direct opgeslagen in een database en dan doorgestuurd naar de beheerder.

Smoelenboek plugin Ritra

In een uitgebreide website, gemaakt door een ander webdevelopment bureau, kunnen functies vrijwel losstaand worden toegevoegd door deze te implementeren als plugin voor WordPress. Deze plugin voor het logistieke bedrijf kan eenvoudig worden geïnstalleerd en in- of uitgeschakeld. De functionaliteiten zijn zo modulair. Eenmaal geactiveerd worden functies toegevoegd in het CMS, waarmee een smoelenboek kan worden ingericht. De werknemers kunnen zo worden getoond op de  website, in templates die ook onderdeel uitmaken van de plugin.

De medewerkers voorop

Het team is de kern van een organisatie. Dit zijn mensen waar je trots op bent. Ze voorstellen op de website geeft het bedrijf een gezicht en de klant een idee van de mensen waarmee wordt gewerkt. De smoelenboek plugin geeft de middelen om de teamleden online te presenteren.

Plugin voor

WordPress

Actueel personeelsbestand

Door uitbreidingen toe te voegen aan het WordPress CMS kan de presentatie van werknemers eenvoudig worden beheerd. Een nieuwe werknemer kan makkelijk worden toegevoegd. Bij personeelsverloop kan de site snel worden geactualiseerd. Zo wordt er altijd een up-to-date beeld gegeven.

Brasserie de Koepel responsive

Het gebruik van websites is veranderd. Meer mensen bekijken sites op een grotere diversiteit aan apparaten. Deze apparaten hebben uiteenlopende schermgroottes. Het gevolg? Je oude site is voor sommige mensen onbruikbaar. Deze mensen haken af, terwijl je juist wilt dat ze een conversiepunt bereiken op je website.

Rekening houden met gebruikers

Mobiele gebruikers van de website van een restaurant bezoeken de site met een ander doel dan gebruikers van de site op een desktop computer. Daarom werden snelle ingangen gecreëerd naar de adresgegevens van het restaurant. Menu’s blijven grotendeels verborgen terwijl de rest van de inhoud van de site onder elkaar getoond wordt voor een gebruiker die doorscrolt.

Een mooie site

op alle apparaten

Groot onderhoud voor een website

Bij mobiele optimalisatie is er gelegenheid om direct de stijl van de website op te frissen. Voor de site van het restaurant werd een nieuw webfont geïntroduceerd en het grid herzien. De mogelijkheden voor invoer in het CMS werden uitgebreid. Zo kan ook op grotere schermen mooi gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte.

Website open-roads.nl

Tussen contractwerk en projecten door is er ook aandacht voor de website van Open Roads. Het is een illustratie van de mogelijkheden van WordPress voor de realisatie van een eenvoudige site. Het CMS faciliteert het eenvoudig toevoegen van eigen werk. Tekstpagina’s kunnen snel worden samengesteld door elegant hergebruik van code. Door secties te combineren kunnen aantrekkelijke aanpasbare pagina’s worden gemaakt. Dat is fijn voor iedere ondernemer.

Vorm en functie

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Dan is het fijn om ze te kunnen ontsluiten op de website. Daarnaast wil je toch ook teksten publiceren. Dit alles moet passen in geordend geheel, dat het doel van de onderneming profileert. Ontwerp, techniek en de inhoud komen samen in een professionele website.

Kracht in

eenvoud

Met zorg gebouwd

Open Roads geeft je de middelen om een een blanco webpagina mooi in te vullen. In samenwerking met professionele ontwerpers wordt de inhoud uit het CMS ontsloten in secties, waarmee op elke pagina een nieuwe compositie kan worden gemaakt. Content mag koning zijn, jij bent degene die dat beheert.