Automatische verwerking

van inschrijvingen in Formidable Pro

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro, kunnen worden overwogen als de hoeveelheid inzendingen te groot is om handmatig te verwerken, of als complexe stappen nodig zijn om de afhandeling te voltooien. Van beide is sprake in dit geval, waar inschrijvingen voor een sportprogramma moeten worden toegewezen aan fitness coaches bij sportlocaties die zo dicht mogelijk bij het thuisadres van de inschrijver zijn. Formidable Pro wordt gebruikt om de vereiste informatie te verzamelen, die verwerkt wordt via de Formidable API add-on, de WordPress REST API en de Google geocoding API. Geautomatiseerde e-mails worden verzonden om de inschrijving bij de geselecteerde coach te bevestigen, alvorens de contactgegevens tussen coach en inschrijver uit te wisselen. Notificaties worden verzonden als handmatig moet worden ingegrepen in dit proces.

Automatische verwerking

Automatische verwerking van inschrijvingen in Formidable Pro verzekert 24/7 reacties op klantverzoeken 24/7. Bovendien wordt de werkdruk die daar anders mee gepaard gaat, sterk teruggedrongen. Alleen in uitzonderingsgevallen is handmatige actie vereist, die geholpen worden door notificaties met precieze instructies. Het verbindingen van APIs verzekert modulariteit in deze software-oplossing, waardoor het geheel beter kan worden onderhouden.

Slimme data verwerking

via APIs

Achter de schermen

Het ingezonden adres in Formidable, wordt omgezet naar een breedtegraad en een lengtegraad coördinaat, die worden gebruikt om een sportlocatie te selecteren uit een lijst in WordPress, die het dichtst bij de klant ligt.  Dit wordt gedaan met de Haversine formule in MySQL. Een coach, die bij deze sportlocatie hoort, wordt geselecteerd en ontvangt een e-mail om de toewijzing te bevestigen. Bij bevestiging worden de contactgegevens automatisch uitgewisseld.