Landingspagina om

een auto te verkopen

Landingspagina om een auto te verkopen

Realisatie van een goed ingerichte landingspagina als aanvulling op gewone online advertenties zoals op Marktplaats, om meer informatie te geven aan de twijfelende potentiële koper. Veilingsplatforms zoals Marktplaats geven de gelegenheid om een webadres op te geven. Een mogelijkheid die maar zelden gebruikt wordt, omdat veel verkopers geen specifieke wervende pagina hebben voor het product dat ze aanbieden. In het geval van een auto loont het om dat wél te hebben. Je onderscheid je van de concurrenten en de kosten daarvan zijn klein, in verhouding tot de verkoopprijs van het voertuig. Bovendien krijg je via geavanceerde tracking met Google Analytics meer inzicht in de afwegingen van de geïnteresseerden, waarmee je de advertentie kan verbeteren, de verkoop kan bespoedigen of de verkoopprijs kan beïnvloeden.

Responsive landingspagina

Omdat meer dan de helft van de bezoekers een mobiel apparaat gebruikt om deze site te gebruiken, is het essentieel dat de site op alle schermgroottes goed werkt. De mobile-first responsive opzet garandeert dat juist voor deze grootste gebruikersgroep een goede ervaring is gerealiseerd. Bepaalde functionaliteiten werken daarom anders op een mobiel apparaat dan op een desktop. Bijkomend groot voordeel is, dat een mobiele telefoon uiterst geschikt is voor conversie naar een telefoongesprek.

Precies bijhouden

hoe de site wordt gebruikt

Geavanceerde tracking

Precies weten wat er op de landingspagina gebeurt, is essentieel om zicht te krijgen op de afwegingen van de consument. Met als enige doel om te converteren naar een telefoongesprek, zal bij standaard tracking in Google Analytics een groot deel van de bezoeken worden aangemerkt als een bounce, terwijl dat veel genuanceerde ligt. Door middel van event tracking wordt dit verfijnd en het inzicht vergroot. Een klik, en zelfs hover, op bijvoorbeeld het telefoonnummer wordt zo een meetbare gebeurtenis.