Updates uitbesteden

een zorg minder

WordPress updates

WordPress updates moeten structureel en regelmatig worden uitgevoerd. Daarbij hielp ik een bedrijf met 5 sterren in de Emerce top 100, middelkleine bedrijven die WordPress sites aanbieden, en ontwerpers van WordPress sites die realisatie en beheer uitbesteden. Zo heb ik mijn meters gemaakt als het gaat om het goed inschatten van risico’s van verouderde versie van de WordPress core en plugins, de kans op compatibiliteitsproblemen bij updates en en het preventief oplossen van beveiligingsproblemen door het tijdig installeren van WordPress updates. Dat doe ik niet zonder grondig testen en zo wél met garantie van een probleemloze livegang van updates. Dat geeft zekerheid en is goedkoper dan het herstel bij hacks.

Vermijd downtime

Elke WordPress site komt met de functionaliteiten om de WordPress en plugins te updaten via het beheerscherm. Dat kunnen beheerders van de site simpelweg aanklikken om de site te updaten.Wat gebeurt er als een update niet samengaat met bijvoorbeeld een thema op maat? De site gaat offline. Er is geen snelle weg terug. Herstel moet ad hoc worden uitbesteed.

Help, mijn klant

doet updates

Een zorg minder

Updates van WordPress uitbesteden geeft je een zorg minder. Door WordPress updates op een kopie van de website te testen, kunnen compatibiliteitsproblemen hersteld worden vóór livegang. Mijn ervaring stelt mij in staat om zulke problemen vlot op te lossen, zodat updates tijdig kunnen worden livegezet. Indien gewenst eenmalig, maar bij voorkeur periodiek.