WordPress site verbeteren voor zoekmachines

Een geoptimaliseerde site voor meer bezoekers

Je bent hier:

Technische zoekmachine optimalisatie voor WordPress

Er zijn verschillende manieren om de bezoekersstroom naar je website te verhogen. Een daarvan is de optimalisatie van je presentatie in Google. Je wilt dat je website hoog in de zoekresultaten op Google staat en dat de tekstuele weergave op de resultaatpagina van de zoekmachine mensen aanspreekt. Zo kan je meer verkeer genereren naar pagina’s op je site. Met zoekmachine optimalisatie voor WordPress worden de belangrijkste elementen van de site, waarop Google de site beoordeelt voor de ranking, goed ingeregeld. De snelheid van de site wordt geoptimaliseerd, er worden hulpmiddelen geconfigureerd om de content te optimaliseren, mobielvriendelijkheid wordt getest en er wordt hulp geboden bij het configureren van HTTPS. Zo kom je hoger in Google en krijg je meer verkeer naar je website.

Hoe gebruik je WordPress voor zoekmachine optimalisatie?

Met de juiste hulpmiddelen en informatie over hoe en wat, is het zelf optimaliseren van de inhoud van je WordPress site eenvoudig. Over hoe Google naar de inhoud van je pagina kijkt, is veel gedocumenteerd. Het is dus eigenlijk een kwestie van de regels volgen. Daar zijn mooie hulpmiddelen voor, zoals de WordPress plugin Yoast SEO.

Voldoen aan de

eisen van Google

Hoe optimaliseer ik mijn website voor Google?

De technische kant van zoekmachine optimalisatie blijft helaas vaak onderbelicht. Toch beoordeelt Google elke site voor een groot deel op dit vlak. De uitvoer van metadata in de juiste formaten, snelheid van de site, toegankelijkheid van de site voor mobiele apparaten en beveiliging over HTTPS tellen sterk mee in de positionering in de zoekresultaten.

Complete technische zoekmachine optimalisatie voor WordPress

Alles-in-één pakket voor optimalisatie van je WordPress site voor Google, met zowel ondersteuning voor de content invoer, als verbeterde naleving van de eisen van Google.

Optimalisatie van paginasnelheid

Uitvoer van controle en technische verbetering van de paginasnelheid met behulp van Google Pagespeed ten behoeve van de ranking. Er wordt een meetbaar verbeterd resultaat gerealiseerd in de score van Google Pagespeed door scripts samen te voegen, caching te verbeteren en indien mogelijk responsive afbeeldingen te implementeren. Dit resulteert in een betere positie in de zoekmachine.

Verbetering van de toegankelijkheid

Verbeteringen voor de toegankelijkheid van de site worden doorgevoerd aan de hand van de mobielvriendelijke test van Google. Indien ondersteund door de hostingpartij wordt HTTPS geconfigureerd. Door toepassing van HTTPS en verbetering van de mobielvriendelijkheid van de website wordt de site beter beoordeeld door Google en komt deze hoger in de resultaten.

Advies en hulp voor goede content

Toepassing van hulpmiddelen die assisteren bij het verbeteren van de content op de website. Installatie en basisconfiguratie van de Yoast SEO plugin, alsook controle van de uitvoer van de metadata en gestructureerde inhoud op de website en toegankelijkheid daarvan voor zoekmachines. Dit stelt zoekmachines in staat meer inhoud op de site te indexeren voor weergave in de resultaten.